|   
Contact Us: +6018 243 6288
BAYTI STORE

KURMA PREMIUM IMPORTED MADINAH | MIDDLE EAST | SAUDI ARABIA

RM 27.00
Variation:
Quantity
+
Brand
Annona
Status
Available Now
Delivery
Usually ships within 48 hrs
Delivery Fee
West Malaysia - RM 4.99
East Malaysia - RM 19.40
Rewards
27 Points
Product Information

Origin: Imported

Expiry Date: Between 9 to 15 months

KURMA PREMIUM PELBAGAI JENIS BY SYSFEL x ANONNA

Jenis kurma. πŸ‘‡

1- KURMA AJWA

Kurma ajwa ni famos sebab org panggil dia kurma Nabi , dalam banyak2 kurma, ajwa rasa dia fresh, macam fresh kurma . Sebab dia punya isi yg padat and lembut . Ajwa banyak dijual di Madinah. Suhu madinah yg sejuk memang buat Ajwa manis and sedap sangat!

2- SAFAWI

Kurma Safawi pun rasa lebih kurang ajwa tapi dia macam panjang sikit and sedikit kering , selalu org tanam kat tanah Arab. Siapa suka kurma dengan rasa manis and tekstur kering memang safawi sesuai utk hampa.

3- MARYAMI

kurma maryami ni kurma yg dimakan ibu Nabi Isa Maryam .

Hampa ingat dak kisah maryam nak beranak dia makan kurma. Pelik kan macam mana survive makan kurma ja.

Itulah kelebihan makanan sunnah.

Orang arab hat mengandung, nak bersalin depa mmg amalkan mariami ni. sebab dia bagi extra energy.

Size Maryami ni besaq dari Ajwa.

Mariami ni panjang2.. Kurma Mariami lembut tak basah sangat dan tak kering sangat. Just nice.

4- MABROOM

Kurma Mabroomyang kebanyakkan ditanam di Semenanjung Barat Arab Saudi.

Kurma Mabroom mempunyai bentuk panjang dan kurus.

Isi buah mempunyai kedutan lembut.Kurma Mabroom tidak begitu manis tetapi mempunyai rasa yang unik dan isi yang kenyal.

KURMA PREMIUM IMPORTED MADINAH | MIDDLE EAST | SAUDI ARABIA
KURMA PREMIUM IMPORTED MADINAH | MIDDLE EAST | SAUDI ARABIA
Shipping Information
ZoneWeightDelivery Fee (RM)
West MalaysiaFirst 1.00 kg4.99
Extra 1.00 kg2.00
East MalaysiaFirst 0.50 kg14.30
Extra 0.50 kg5.10
TOP