|   
HIKOKI STORE

5 Surah Pilihan & Al-Ma'thurat karya Ustazah Asma' Harun

RM 26.60 RM 28.00 5%
Quantity
+
Model
9555749700519
Brand
Galeri Ilmu
Status
Available Now
Delivery
Usually ships within 3-7 days
Delivery Fee
West Malaysia - RM 6.00
East Malaysia - RM 14.30
Rewards
26 Points
Product Information

Selain memuatkan al-Mathurat yang mempunyai kelebihan yang besar, buku ini juga mengangkat lima surah pilihan yang mempunyai keistimewaan dan kelebihan yang tersendiri. Ia sesuai untuk dijadikan sebagai panduan dalam amalan harian. Lima surah tersebut ialah al-Kahf, Yasin, ar-Rahman, al-Waqiah, dan al-Mulk. Kelima-lima surah tersebut dilengkapi dengan terjemahannya dalam format per baris bagi memudahkan para pembaca untuk menghayati, memahami, dan mentadabbur setiap ayat yang dibaca.


Selain itu, buku istimewa ini juga telah disusun oleh Ustazah Asma Harun dengan disertakan kelebihan-kelebihan amalan membaca surah-surah tersebut. Natijahnya, apabila ia diamalkan, mudah-mudahan ia boleh menjadi pemangkin untuk meningkatkan keimanan, penyuntik motivasi dan inspirasi, serta menjadi benteng pelindung diri bagi para pembacanya. Dengan adanya hadis tentang fadhilat sesuatu surah tersebut, pembaca mempunyai dalil dan alasan yang kukuh apabila hendak mengamalkannya.


Manakala al-Mathurat merupakan untaian ayat-ayat Al-Quran, zikir-zikir, dan doa yang terpilih susunan Imam Hassan al-Banna. Ia bersumberkan daripada hadis-hadis Rasulullah SAW. Berbeza dengan buku al-Mathurat yang lazimnya, dalam buku ini setiap ayat, zikir, dan doa yang terkandung di dalamnya disertakan dengan rujukan berdasarkan hadis-hadis Rasulullah SAW. Dengan itu pembaca dapat mengetahui sumber rujukan amalan, sehingga akhirnya memantapkan lagi hati pembaca untuk menjadikannya sebagai amalan harian.

5 Surah Pilihan & Al-Ma\'thurat karya Ustazah Asma\' Harun
5 Surah Pilihan & Al-Ma\'thurat karya Ustazah Asma\' Harun
Shipping Information
ZoneWeightDelivery Fee (RM)
West MalaysiaFirst 3.00 kg6.00
Extra 1.00 kg2.00
East MalaysiaFirst 0.50 kg14.30
Extra 0.50 kg5.10
TOP