Youbeli Online Shopping Malaysia
Cart: 0 items 
Loading...
Language
Contact Us: 1800 88 2354

PAS & Isu-Isu Agama

PAS & Isu-Isu Agama
Product Code:
2019
Store:
Status:
Available Now
Delivery:
Usually ships within 48 hrs
Delivery Fee:
WM - RM 8.00
Sabah - RM 11.00
Sarawak - RM 10.00
Rewards:
20 Points
Nofity me when ...
price drops.
Product Information
Author/Editor: Dr Hamdan Muhammad
New Pb 296 pp.
Subject: Religion,Politics
Condition: Good
Published: 2013

Perjuangan PAS amat dekat kerana mengambil perhatian dengan segala perkembangan isu, lebih-lebih lagi yang berlegar di kalangan umat Islam. Ia bertepatan dengan misi perjuangan PAS yang meletakkan panduan al-Quran sebagai teras perjuangan mengajak umat kepada beramal dengan syariat Islam.
Tuan Guru Dato’ Nik Abdul Aziz Nik Mat
Mursyidul’Am PAS

Kajian ilmiah Dr Hamdan adalah pendedahan terhadap cabaran yang dihadapi oleh PAS menangani kemelut masyarakat yang menghadapi kesan daripada agenda penjajahan mempengaruhi akal, budi dan segala aspek cara hidup umat Islam, akibat kejahilan agama sendiri, penyelewengan pemimpin dan kelemahan kalangan ulama. Mudah-mudahan kajian ini menjadi sumbangan bagi memecahkan kebuntuan kefahaman kepada perjuangan PAS yang telah melalui beberapa dekad dan generasi.
Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang
Presiden PAS

Dr Hamdan Muhammad
adalah seorang guru di Maahad Tahfiz Wal Tarbiyyah Darul Iman, Tok Jiring, Kuala Terengganu selain aktif sebagai pendakwah serta khatib tamu di beberapa mesjid dalam negeri Terengganu.
Beliau mendapat pendidikan peringkat rendah dan menengah di Kelantan sebelum menyambung pelajaran ke peringkat tinggi di Universiti Darul Ulum Nadwatul Ulamak (Lucknow, India). Kemudian Dr Hamdan menyambung pengajiannya di Universiti Putra Malaysia (UPM) dan seterusnya ke Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) sehingga memperolehi ijazah Doktor sambilan di Kolej Agama Sultan Zainal Abidin (Universiti Sultan Zainal Abidin), Kolej Teknologi Cosmopoint dan Open University Malaysia (UOM).
Dr Hamdan telah banyak menulis dalam beberapa buah majalah danakhbar perdana di Malaysia. Beliau juga telah menghasilkan beberapa buah buku, antaranya Siapakah Thaghut? (1984), Tasawwur Islam (1994) dan Negara Berkebajikan Menurut Syed Qutb (2012).

How To Buy

Shipping Information
ZoneWeightDelivery Fee (RM)
West MalaysiaFirst 0.50 kg8.00
West MalaysiaAdditional 0.25 kg2.00
SarawakFirst 0.50 kg10.00
SarawakAdditional 0.25 kg2.00
SabahFirst 0.50 kg11.00
SabahAdditional 0.25 kg2.00

 

Chat with Youbeli
TOP