Youbeli Online Shopping Malaysia
Cart: 0 items 
Language
Contact Us: 1800 88 2354

Kayuh

Kayuh
Product Code:
3201
Store:
Status:
Available Now
Delivery:
Usually ships within 48 hrs
Delivery Fee:
WM - RM 8.00
Sabah - RM 11.00
Sarawak - RM 10.00
Rewards:
20 Points
Nofity me when ...
price drops.
Product Information
Subtitle: Mengejar Horizon
Author/Editor: Azraei Muhamad
New Pb 218 pp.
Subject: Travel Writing,Malaysia
Condition: Good
Published: 2016

Apakah kemerdekaan pada kau? Kebebasan untuk baring sepanjang hari tanpa berbuat apa-apa atau kebebasan buat benda yang kau nak buat selama ni (tapi tak buat-buat)?

Untuk Kemerdekaan yang ke-58, aku ambil basikal, pack baju sikit dan pergi berkayuh satu Semenanjung seorang diri. Satu kebebasan dan kemerdekaan yang sebenar apabila seorang budak gemuk berjaya (ataupun gagal) buat semua ini.

Kau yang kurus pun tidur sepanjang Hari Merdeka. Kena gelak je dengan penjajah kalau diorang tahu.

Ini boleh jadi buku travelog, juga boleh jadi buku risk-management.

Kayuh: Mengejar Horizon merupakan buku himpunan catatan Azraei Muhamad yang berbasikal menjelajah Semenanjung Malaysia pada tahun 2015 yang lalu. Buku ini mengandungi pelbagai pendedahan tentang tempat-tempat menarik di Malaysia serta filsuf sosial Azraei terhadap tempat-tempat yang dikunjunginya terutama dari segi budaya dan makanan.
How To Buy

Shipping Information
ZoneWeightDelivery Fee (RM)
West MalaysiaFirst 0.50 kg8.00
West MalaysiaAdditional 0.25 kg2.00
SarawakFirst 0.50 kg10.00
SarawakAdditional 0.25 kg2.00
SabahFirst 0.50 kg11.00
SabahAdditional 0.25 kg2.00

 


Chat with Youbeli
TOP