|   
HIKOKI STORE

Ibu..Ayah..Andaiku Menangis Air Mata Darah karya Dr Kamilin Jamilin

RM 31.35 RM 33.00 5%
Quantity
+
Model
9789672910107
Brand
No Brand
Status
Available Now
Delivery
Usually ships within 3-7 days
Delivery Fee
West Malaysia - RM 6.00
East Malaysia - RM 19.40
Rewards
31 Points
Product Information

Tajuk: Ibu..Ayah..Andaiku Menangis Air Mata Darah

ISBN: 9789672910107

Penerbit: Karya Pis Sdn Bhd

Penulis: Dr.Kamilin Jamilin

Tahun Terbitan: 2021

Muka Surat: 184

Halaman: Hitam Putih

Format: Softcover

Berat (kg): 0.265 kg

Dimensi (cm): 21.5cm x 14 cm x 1.1cm


--------------------------------------------- Ibu dan ayah; sebuah topik yang sangat berat untuk ditulis atau dibicarakan. Bukan kerana kandungannya yang berat untuk dihadam. Bukan juga kerana perbahasannya sangat teknikal dan rumit untuk difahami. Namun kerana besarnya hak yang dimiliki oleh insan yang bergelar ibu dan ayah serta beratnya amanah yang perlu dipikul oleh seseorang anak untuk melunaskan hak mereka.


Penulis juga sering menerima pelbagai luahan dan persoalan dari orang ramai berkaitan ibu bapa masing-masing:


> Mak saya sejak kecil sudah tinggalkan saya, sekarang tiba-tiba pula dia datang mencari saya, namun saya sudah tawar hati kepada ibu saya. Mungkin dendam juga ada. Kalau saya mengabaikannya seperti dia mengabaikan saya dulu, adakah saya dikira durhaka?


Ada juga:


> Ayah saya terlalu keras orangnya. Sejak dulu asyik kena ikut cakap dia sampai kami dah berkahwin pun, ayah tetap macam dulu. Tapi ayah dah uzur sekarang. Kalau ayah tinggal dengan kami, kami takut tak dapat tahan dengan sikapnya. Bolehkah kami menghantarnya ke rumah orang tua?


Ada juga:


> Musim pandemik ni saya tak berani nak pulang menjenguk mak di kampung, takut apa-apa menimpa mereka. Saya selalu menelefon mak bertanyakan khabar. Tapi mak selalu berkecil hati dengan saya dan menuduh saya sengaja menjauhinya atau telah melupakannya. Saya jadi serba salah di sebalik saya ingin mendahulukan maslahat nyawa dan kesihatan mak. Apa yang perlu saya lakukan?


Ada juga:


> Saya seorang pelajar. Sekarang Allh uji saya dengan ayah yang menderita sakit kanser. Saya perlu menjaganya walaupun ayah tidak pernah membebankan saya. Ayah menyuruh saya sambung belajar dan jangan risau akan dirhasrat ayah saya untuk saya teruskan pen


Dan pelbagai lagi cerita dan persoalan yang diterima oleh penulis.Setiap permasalahan itu sangat subjektif dan perlu diambil kira pelbagai situasi serta perkara. Namun penulis mengharapkan setiap pembaca dapat mencari jawapan masing-masing setelah memahami topik ini dengan sebaiknya melalui buku ini.

Ibu..Ayah..Andaiku Menangis Air Mata Darah karya Dr Kamilin Jamilin
Ibu..Ayah..Andaiku Menangis Air Mata Darah karya Dr Kamilin Jamilin
Ibu..Ayah..Andaiku Menangis Air Mata Darah karya Dr Kamilin Jamilin
Ibu..Ayah..Andaiku Menangis Air Mata Darah karya Dr Kamilin Jamilin
Shipping Information
ZoneWeightDelivery Fee (RM)
West MalaysiaFirst 3.00 kg6.00
Extra 1.00 kg2.00
East MalaysiaFirst 0.50 kg14.30
Extra 0.50 kg5.10
TOP