Youbeli Online Shopping Malaysia
Cart: 0 items 
Loading...
Language
Contact Us: 1800 88 2354

Fadzil Noor: Maestro Siasah dan Dakwah Malaysia

Fadzil Noor: Maestro Siasah dan Dakwah Malaysia
Product Code:
1550
Store:
Status:
Available Now
Delivery:
Usually ships within 48 hrs
Delivery Fee:
WM - RM 8.00
Sabah - RM 11.00
Sarawak - RM 10.00
Rewards:
16 Points
Nofity me when ...
price drops.
Product Information
Author/Editor: Dr. Riduan Mohamad Nor
New Pb 362 pp.
Subject: Religion,History & Biography
Condition: Good
Published: 2012

Sang murabbi ini telah mewakafkan hidupnya untuk perjuangan Islam, semenjak zaman muda yang tidak pernah lelah. Kehadirannya dalam masyarakat disedari oleh umat. Beliau mengharungi zaman payah perjuangan, melepaskan jawatan sebagai penjawat awam untuk meraduk medan juang yang penuh getir, terjahan fitnah menerkam bertubi-tubi namun beliau terus mara tanpa menghiraukan penistaan. Ustaz sentiasa mengambil berat dan peduli maka wajarlah disayangi oleh ummat, didoakan selepas meninggalkan alam yang fana ini.

Dato’ Haji Fadzil Noor atau dengan gelaran yang sangat melekat dalam jiwa umat Islam sehingga kini “Ustaz Fadzil” adalah pemimpin dan tokoh perjuangan yang sangat dihormati dan disegani oleh semua lapisan masyarakat tempatan mahupun antarabangsa. Tampang fizikalnya sederhana, namun penampilan negarawan yang dimiliki oleh beliau menyihir manusia. Dengan sosok yang kurus, berbusana kemas dengan kancingan baju Melayu yang lengkap, dengan sorotan mata yang hening menggambarkan ketajaman berfikir, beliau memang dilahirkan sebagai pemimpin ummah.

Pakej kepimpinan yang ada pada insan besar ini ditempa dalam proses pergulatan hidup yang panjang selain daripada anugerah ilahi kepada umat Islam negara ini, almarhum membesar dan meranum dengan semangat cintakan kepada ilmu. Kegilaannya adalah pada buku, tabiat ini dibawanya ke akhir hayat. Beliau meminati tokoh-tokoh besar perjuangan Islam seterusnya mengheret beliau menyintai bidang dakwah dan politik semasa belajar di bangku menengah lagi.

How To Buy

Shipping Information
ZoneWeightDelivery Fee (RM)
West MalaysiaFirst 0.50 kg8.00
West MalaysiaAdditional 0.25 kg2.00
SarawakFirst 0.50 kg10.00
SarawakAdditional 0.25 kg2.00
SabahFirst 0.50 kg11.00
SabahAdditional 0.25 kg2.00

 


Chat with Youbeli
TOP