Youbeli Online Shopping Malaysia
Cart: 0 items 
Loading...
Language
Contact Us: 1800 88 2354

Biografi Ishak Shari

Biografi Ishak Shari
Product Code:
2387
Store:
Status:
Available Now
Delivery:
Usually ships within 48 hrs
Delivery Fee:
WM - RM 8.00
Sabah - RM 11.00
Sarawak - RM 10.00
Rewards:
48 Points
Nofity me when ...
price drops.
Product Information
Subtitle: Pejuang Bumi Semua Manusia
Author/Editor: Mohamed Salleh Lamry
New Pb 310 pp.
Subject: Politics,Malaysia,History & Biography
Condition: Good
Published: 2014

Secara keseluruhannya, biografi ini cukup baik, senang dibaca, bahkan dalam beberapa bahagian mempesonakan... Persoalannya juga sesuatu yang penting. Ia memberi gambaran jelas tentang kedudukan dan sumbangan Ishak serta konteks yang lebih luas, iaitu zaman yang beliau lalui bersama-sama dengan generasi pasca-Merdeka serta Malaysia sendiri pada zaman Dasar Ekonomi Baharu dan zaman Mahathir. Boleh dikatakan biografi ini suatu sumbangan penting terhadap sejarah sosiobudaya, intelektual dan politik Malaysia pasca-Merdeka.
- Profesor Emeritus Dr. Clive S. Kessler, Profesor Emeritus Sosiologi & Antropologi, University of New South Wales, Sydney. 

Biografi ini menunjukkan Ishak tetap terus tertumpu pada persoalan ketidakadilan, kemiskinan dan ketaksamaan. Boleh dikatakan Ishak antara bilangan kecil pengkritik yang berani menyuarakan kritikan terhadap kesan-kesan tidak adil dasar-dasar liberalisasi ekonomi yang muncul di Malaysia semenjak pertengahan tahun 1980-an dan juga akibat proses globalisasi.
- Dr. Jomo K.S., Mantan Penolong Setiausaha Agong Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu; Naib Ketua Pengarah, Pertubuhan Pemakanan dan Pertanian (FAO), Rom, Itali 

Penerbitan biografi ini memang suatu penghormatan yang amat perlu bagi merakamkan sumbangan besar Ishak dan teladan yang bolch dipelajari daripadanya. Biografi ini cukup baik dan komprehensif, memaparkan pembentukan intelektual Ishak, keterserlahannya sebagai seorang sarjana, pemimpin akademik dan guru serta sebagai intelektual awam dan pemikir. Biografi ini juga memaparkan peribadi Ishak sebagai seorang insan yang rendah hati, sentiasa ceria dan senang ketawa, seorang yang berfikiran terbuka dan maju yang memandang seseorang itu tanpa mengira warna kulit, agama dan kedudukannya.
- Profesor Emeritus Dato' Dr. Abdul Rahman Embong, Felo Utama, Institut Kajian Malaysia & Antarabangsa (IKMAS), UKM
How To Buy

Shipping Information
ZoneWeightDelivery Fee (RM)
West MalaysiaFirst 0.50 kg8.00
West MalaysiaAdditional 0.25 kg2.00
SarawakFirst 0.50 kg10.00
SarawakAdditional 0.25 kg2.00
SabahFirst 0.50 kg11.00
SabahAdditional 0.25 kg2.00

 

Chat with Youbeli
TOP